Siden er optimalisert for oppløsning 1024x768

EL-BILER

El-biler drives med batterier som navnet tilsier, kjøretiden er avhengig av batterikapasiteten men kan være opptil en halv time. Disse bilene er enkle i bruk og en trenger ikke fylle på drivstoff for å kjøre og er derfor enklere å bruke enn bensindrevne biler.  Vanligste størrelser på el biler er 1/10. Men man får også 1/12. Nytt på markedet er blant annet en biltype som heter "half eight" ( 1/16 ). Som navnet tilsier er den halvparten av en 1/8 bil.

 

EL-BÅTER

El-båter er bygget opp på samme prinsippet som el-biler, med en el motor, og batteridrift. I de fleste tilfellene er det et 7,2 volts batteri som er kilden, også her vil batterikapasiteten være avgjørende for hvor lang kjøretid man har.  De fleste el båter er i dag utstyrt med elektronisk fartsregulator, og kjøling av motoren . El båter er bedre egnet for nybegynnere.

 

EL-FLY

El fly er som navnet tilsier fly med el-motor. Her er det imidlertid stor forskjell på flyene. Man kan få alt fra nybegynner fly  slow- og parkflyer til avanserte 3D maskiner. Med slow flyer og park flyer mener man små saktegående fly hvor man kan fly inne i litt romslige haller og parker. 3D maskiner er fly som man kan gjøre en rekke øvelser med, som loop, roll osv. Disse flyene trenger en del større plass og en del mer erfaring for å fly. 3D maskinene er på ingen måte egnet for nybegynnere mens slow- og parkflyer er godt egnet til nybegynnere.

 

EL-HELIKOPTER

El-helikoptre spenner seg fra små innendørsmaskiner til relativt store helikoptre til å fly ute med. Fordelen med el-helikopter er at man kan trene inne med de når man av forskjellige årsaker ikke kan fly ute. De enkleste har fast pitch, dvs de stiger/synker helt avhengig av motorens turtall. Disse kan  ikke brukes til såkalt 3D flyging, men de er ypperlige til å lære å hovre med samt fly rundt i 8 tall og andre enkle øvelser. Man får også små el-helikoptre med collektiv pitch, dvs at rotorbladene "vrir seg" noe som gjør at helikopteret kan stige/synke. Disse helikoptrene er mer avanserte enn de billigste på markedet. En CP modell begynner på rundt kr 2300.- og oppover for komplett helikopter.

 

FUEL-BILER

Fuel biler er biler med forbrenningsmotorer som bruker metanolbasert drivstoff som inneholder blant annet smøre olje. De fleste blandingene er også blandet med Nitrometane. Vanligste nitro innehold er 10-16% nitro, men man får også kjøpt fuel med 5% nitro, 20% nitro og  25% nitro. Høyere nitro tall tilsier bedre kjøling men også større slitasje på motoren. Man vil også merke en viss forskjell på akselerasjon og toppfart. Dess mer nitro, dess hissigere blir motoren, men slitasjen øker også. De fleste biler går mer enn godt nok på 16 - 20% nitro.
Noen nyere biler med fuel motor har også fått revers, spesielt er det "Monster trucker" som har den muligheten. Man får og andre typer fuel biler med revers. Spør oss i forretningen, vi kan fortelle deg hvilke merker og hvilke type biler som har revers.  Mange av bilene er også utstyrt, eller kan utstyres med, flere trinns gearkasser. Disse gearkassene fungerer omtrent som en automatgirkasse på en vanlig bil. Dette for å øke akselerasjonen og forbedre toppfarten. 
Bilene er hovedsaklig i størrelsen 1/10 og 1/8. Disse kan ha toppfart opp mot 120 km/t.
Fuel biler egner seg mer for de over 12 år, eller de som kan ha med en voksen under kjøringen. Uansett vil ikke vi anbefale fuel biler til de under 8 år selv om de har voksne med på kjøringen,  dette da de enkleste bilene gjerne kan nå over 50 km/t. For aldergruppen under 8 år anbefaler vi el-bil.
Fuel bilene krever mer vedlikehold og er kanskje vanskeligere å håndtere enn el-biler. Bilene har også "tøff" lyd og har som oftest bedre kjøretid enn el-bilene. Disse kan man nærmeste fylle og kjøre uten stopp. Fuel bilene startes enten med snor, eller en såkalt startboks. Det finnes også noen modeller med el start av forskjellige typer.

 

FUEL-BÅTER

Fuel båter er som fuel biler, båter som har forbrenningsmotor som går på metanolbasert drivstoff. Noen fuelbåter er utstyrt med el motor i tilfelle stopp, men de fleste leveres uten. Størrelsen på fuel båter er som oftest mellom 40 cm og opp mot 1,5 meter. I de fleste tilfeller er motoren koblet rett til propellen som sørger for fremdrift, men motoren sørger også for at det pumpes vann inn i kjølesystemet slik at motoren holder normal driftstemperatur. Noen fuel båter har el start men de fleste har enten snorstart eller må startes med spesielle startere man får kjøpt. Båtene bruker stort sett samme nitro innhold som fuel bilene. Noen konkurransebåter har motorer som man bruker opp mot 60% nitro på.

 

FUEL-FLY

I motsetning til el-fly er disse utstyrt med fuel motor. Flyene finnes i mange forskjellige størrelser og utførelser, de fås fra trainere til 3Dmodeller og scalafly. Nybegynnere bør velge en høyvinget trainer fordi disse er lettflydde og stabile. Det finnes mange trainere på markedet, prisene kan variere en del, men en komplett nybegynner trainer vil ligge i pris fra ca kr 3 500 og oppover.
Fuel-fly egner seg ikke for barn.

 

FUEL-HELIKOPTER

Det finnes mange merker på markedet og flere forskjellige størrelser. Man anbefaler nybegynnere å starte med 30 - 50 size, vi anbefaler 50 size. Thundertiger er etter vår mening det beste valget for nybegynneren da disse helikoptrene er stabile og har billige reservedeler. En komplett 50 size ligger på ca kr 8 500, pakken inneholder det meste du trenger utenom fuel og treningsunderstell.

 

INNKJØRING AV FORBRENNINGSMOTORER

Dette er viktig når du kjøper ny forbrenningsmotor. Dette er kun en grovskisse til innkjøring, hver produsent har skrevet om innkjøring på sine motorer, men det er likevel viktig å merke seg at en må kjøre inn disse motorene for at motoren skal holde lengre og ikke bli ødelagt etter kort tids kjøring.

Hvordan kjøre inn ny forbrenningsmotor:
1. La bilen stå på tomgang den første tanken fuel.
2. Andre og tredje tank kan du kjøre forsiktig, ikke over halv gass eller brå gasspådrag.
3. På fjerde tank kan man kjøre litt raskere men fortsatt ikke full gass eller brå gasspådrag.
4. På femte tank kan man begynne å stille motoren slik at den går optimalt. En tommelfingerregel er å heller la den gå for rikt enn for magert da fuelen er med på å holde motorens temperatur lav.

Husk alltid å la motoren bli kald mellom hver tank du fyller i innkjøringsperioden!

Generelt bør ikke motoren ha mer enn 100 grader på kjøletoppen.

Det finnes i hovedsak to typer forbrenningsmotorer; to-taktere og fire-taktere. Det finnes abc-motorer og ring-motorer, de har veldig forskjellig innkjøring så les nøye hva produsenten anbefaler.

 

HVILKE TYPER BILER FINNES DET?

 
KIT

Dette er biler som må bygges helt fra bunnen av. Fordelen med KIT er at du lærer deg oppbygningen av bilen, du har enklere for å reparere bilen da du kjenner den godt etter byggingen. Bakdelen er at dette er tidkrevende og det kan være litt vanskelig for nybegynnere.

 
ATR

ATR = Almost ready To Run. Dette er biler som er fra 80 - 100 % ferdigbygde, det gjenstår noe monteringsarbeid og lakkering. Kommer som oftest uten radiostyring.
 

 
 
RTR/READYSET

RTR= Ready To Run. Dette er biler som er ferdig montert og lakkert, det som mangler på denne er som oftest radiostyringen. Readyset er samme som RTR men komplett med radiostyring, disse bilene er til å ta ut av esken, fylle på fuel og dra avgårde. Husk innkjøring for forbrenningsmotor!

 
BUGGY

Dette er biler som egner seg for kjøring på all slags underlag som grus, asfalt, sand osv. Denne type bil kan du fint også hoppe med.

 
MONSTERTRUCK

Monstertruck ligger i navnet. Dette er biler med store hjul som kan kjøres på det meste av ujevnt underlag, disse egner seg også godt til kjøring over små knauser og lignende.

 
RALLYBILER

Dette er en type bil som egner seg fint på lett grusunderlag og på asfalt. Egner seg ikke til kjøring i sand. Den mest typiske rallybilen fås i utførelse som Petter Solbergs Subaru.

 
RACINGBILER

Dette er biler som egner seg til kjøring på fast underlag som asfalt og lignende. Det finnes mange baner rundt om i Norge for kjøring og konkurranser. Denne typen biler har en lav bakkeklaring ofte under 10 mm, den egner seg ikke for kjøring på annet enn fast underlag.

 
MINI Z

Mini-Z lages av Kysosho. Dette er en type bil i størrelsen 1:24. Denne egner seg for kjøring på stuegulv så vel som på baner. Det finnes mange baner rundt om i Norge for kjøring og konkurranser.

 

HVA BØR JEG VELGE?

Som du allerede har lest, finnes det mange forskjellige typer av de ulike RC båter, fly, helikoptre, biler. Hvis du ønsker hjelp til å finne ut hva som passer deg best, ta kontakt så skal vi forsøke å finne den pakken som passer best til deg og dine ferdigheter.

Copyright © EAN Design 2006